Egyedül te vagy a föld minden országának Istene...

Feltöltve: 2022. október 14.
Rovat:

Seregek Ura…! Egyedül te vagy a föld minden országának Istene, te alkottad az eget és a földet! (Ézs 37,16)

Pál írja: Ezért meghajtom térdemet az Atya előtt, akiről nevét kapja minden nemzetség mennyen és földön: adja meg nektek dicsőségének gazdagsága szerint, hogy hatalmasan megerősödjék bennetek a belső ember… (Ef 3,14-16)

Seregek Ura…! Egyedül te vagy a föld minden országának Istene, te alkottad az eget és a földet! Kezdi az imáját Ezékiás király Juda királya. Ez egy igazi hitvallást. Ez az ember ismeri az élő Istent! Ő tudja, hogy kihez imádkozik, ezért nem esik kétségbe, pedig éppen a hatalmas Asszír birodalomkészül bekebelezni az ő kicsiny országát. Csak az tud így imádkozni, aki Ismeri Istent. Mi ismerjük Őt? Pál apostol ezt mondja: „Mivel az Isten nemzetsége vagyunk, nem szabad azt hinnünk, hogy aranyhoz, ezüsthöz vagy kőhöz, művészi alkotáshoz vagy emberi elképzeléshez hasonló az Isten.” (ApCsel 17,29). Semmihez és senkihez nem hasonló. És hogy miből ismerhetjük meg Őt? A Biblia olvasása, az igék figyelmes hallgatása, Isten és Jézus útmutatásai szerinti élet segít ebben.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram