Énekeljetek az Úrnak...

Feltöltve: 2022. szeptember 21.
Rovat:

Énekeljetek az Úrnak, mert fenséges tetteket vitt véghez, hadd tudja meg ezt az egész föld! (Ézs 12,5)

Amikor [Pál és Barnabás] megérkeztek [Antiókhiába], összehívták a gyülekezetet, és elbeszélték, milyen nagy dolgokat tett velük az Isten, és hogy kaput nyitott a pogányoknak a hitre. (ApCsel 14,27)

Pál és Barnabás apostolok voltak, akik beutazták Kis-Ázsiát és hirdették Isten igéjét. Ez a fejezet egy olyan példa, ami az apostolok útján gyakran ismétlődött. A változhatatlan Igét hirdetik, de a háttér, a helyszín változik, viszont az emberek reakciója az Igére újra és újra ismétlődik. Isten Igéjét és kegyelmét hirdetni folyamatos és állandó, a hangsúlyokat, a szavakat lehet variálni, de az üzenet: az Úr és az ő megváltásának története mindig azonos. Pál és társai úgy hirdették az igét, hogy a zsidókból is, a görögökből is igen sokan lettek hívőkké. Mi is abban a kegyelemben részesülünk, hogy nap, mint nap átélhetjük az Úristen szívünket megújító csodáit és élővé válhat bennünk mind az a tanítás amiről hallunk.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram