erasmus2_3

Feltöltve: 2015. október 8.
Rovat:

MÁLTA

          Az Erasmus+ pályázat jóvoltából idén is részt vehettünk külföldi nyelvtanfolyamon. Kolléganőmmel Vincze Anettel Máltát választottuk.

Július 30-án indultunk. Ezen a napon megismerkedtünk a szállásadó családdal, és felmértük a terepet, a helyi közlekedés lehetőségeit. Augusztus 1-jén 9 órakor kezdődött az első óra, ahol felmérték beszédértésünket és beszédkészségünket, így szintünknek megfelelő csoportba kerültünk. Az órák 9-től fél 3-ig tartottak egy rövid és egy hosszabb szünettel. A feldolgozott témák a következők voltak: Utazás, Étkezés, Foglalkozások-munkahely, Egészség-betegség, Vásárlás, Oktatás, Család, Málta- máltai kultúra.

A nyelvtani anyagok gyakorlása csak érintőleges volt. Tanáraink fő célkitűzése ugyanis a kommunikáció fejlesztése volt. Párokban, kisebb csoportokban vitattuk meg az adott témákat. Új szavakkal gazdagodtunk, és a passzív szókincsünk is folyamatosan aktivizálódott. Tanáraink állandóan bátorítottak bennünket, így az első napok bizonytalansága után a bátortalanabb hallgatók is megnyíltak.

            Az órák után igyekeztünk minden percet kihasználni Málta szépségeinek megcsodálására. A fővárosba, Vallettába többször is visszamentünk, Gozo sziklái ámulatba ejtettek bennünket. Érdekes volt a déli országrész bejárása Hopp on hopp off busszal. Mostában, Mdinában és Rabatban is jártunk. Természetesen a strand és a napozás sem maradt ki. Igaz, sok ajándékon szerepelt a következő mondás: Ami Máltán történik, az Máltán is marad. Mi nem teljesen értünk ezzel egyet. Úgy érezzük, hogy angol nyelvtudásunk gyarapodott, társas, szociális és egyéb kompetenciáink is fejlődtek, és sok-sok élménnyel tértünk haza a kéthetes útról.

Köszönet ezért a projekt koordinátorának, Szűcsné Martin Erika munkájának, Csiszár Katalin hasznos, jó tanácsainak, Udvarhelyi Attila igazgatónak és az iskola vezetésének, akik minden lehetséges módon támogatták utazásunkat.

A képes összeállítást  ITT  tudja megtekinteni.

Egyéni beszámoló

Egyéni beszámoló

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram