Ezt mondom: Népem ő, és ő ezt mondja: Az ÚR az én Istenem! (Zak 13,9c)

Feltöltve: 2023. november 24.
Rovat:

Ezt mondom: Népem ő, és ő ezt mondja: Az ÚR az én Istenem! (Zak 13,9c)

És ő [Isten] velük fog lakni, ők pedig népei lesznek, és maga Isten lesz velük, és letöröl minden könnyet a szemükről... (Jel 21,3-4)

Jelenések könyve. A biblia utolsó könyve a vigasztalás és a reménység könyve a kisértések között élő keresztyének számára. A könyv utolsó két fejezete, egy új világról szól. Egy új világról melyben a hívők teljes közösségre jutnak Istennel és megszűnik a bűn minden szörnyű következménye, ”letöröl minden könnyet a szemünkről és halál sem lesz többé, sem gyász, sem jajkiáltás, sem fájdalom nem lesz többé”. Egy pillanatra gondoljunk bele: milyen lenne az életünk, ha valóban nem lenne például félelem, nem lenne kitől, mitől félni, nem lenne többé betegség, sem olyan mely azt létrehozza, és semmi olyan, ami a betegség következménye. Sem jajgatás, sem fájdalom, sem halál. Nincs. Megszűnik. Ismeretlen. Szinte elképzelni sem tudjuk, milyen lenne ez. Viszont Isten egy ilyen új világot ígér nekünk. „maga Isten lesz velük, és letöröl minden könnyet a szemükről” Nem egyedül kell létrehoznunk, megvalósítanunk, ez vár ránk, ez vár azokra, akik hűségesek maradnak hozzá, akik kitartanak a Benne való hitben.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram