Fagyas Gabriella

Feltöltve: 2015. június 18.
Rovat:

Fagyas Gabriella_fekete_2.jpg

Ha lelked derűs és tiszták a céljaid,

jókora utat tehetsz meg előre /Goethe/

 

 Fagyas Gabriellára emlékezünk

 1952-2017

 Eltávozott közülünk zeneiskolánk nyugdíjas tanára, aki Soltvadkerten töltött közel 20 éve alatt nagyon megszerette kisvárosunkat és az itt élő embereket.

1974-ben került Kiskőrösre, ahol a Kiskőrösi Állami Zeneiskolában kezdett tanítani hegedű-szolfézs szakon. Fiatalos lelkesedéssel és szeretettel kezdte pályáját.

Magánéletében is szorgalmas, kitartó munkával teremtette meg családi környezetét, ahová két gyermeke született: Ferenc és Gabriella. Édesanyjuk példáját követve szintén zenetanárok lettek.

1993-tól a soltvadkerti Kossuth Lajos Általános Iskola művészeti tagozatának megteremtésén, kialakításán dolgozott bizakodó örömmel és kitartással. Mindenkinek segített, akinek erre szüksége volt, szinte családi támogatást nyújtott. Élete példájával megvalósította Mendelssohn szavait:”Az igazságot keresni, a szépséget szeretni, jót akarni és a legjobbat tenni, - ez az, amire hívatott az ember.”

Igen sok növendékét készítette fel középiskolai tanulmányokra, főiskolai felvételikre. Közülük szép számmal végeztek tanítói-, tanári-, óvónői szakon, és lettek pedagógusok. Két kiváló hegedűművészt is ő indított el a pályán. Fáradhatatlanul tette a mindennapok egyszerű, mégis oly fontos feladatait. Gyöngybetűi az iskolai híradón, vagy a kottatár és a környezet példás rendje emlékezetes mindannyiunk számára.

2011-ben ment nyugdíjba. Elköszönésekor így fogalmazott: „A  gyereket szeretni kell!

Ezt üzenem pedagógustársaimnak.”    Rudolf Steiner, a Waldorf iskolák alapítója mondta:” A gyermeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben kell nevelni és szabadságban kell elbocsátani.” Így élte hívatását Fagyas Gabriella.

Magánemberként, tanárként hűséges, kitartó, lelkes és szorgalmas munkatársként emlékét megőrizzük.

 

 „ A te hited megtartott téged.

 Eredj el békességgel.”       /Lukács 7:5/ 

 

 
                                                                                 Soltvadkerti kollégák, munkatársak, ismerősök      

                              

 

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram