Fényözön árad az igazra, és öröm a tiszta szívűekre. (Zsolt 97,11)

Feltöltve: 2023. december 14.
Rovat:

Fényözön árad az igazra, és öröm a tiszta szívűekre. (Zsolt 97,11)

Akkor hasonló lesz a mennyek országa ahhoz a tíz szűzhöz, akik vették a lámpásukat, és kimentek a vőlegény fogadására. Öt közülük balga volt, öt pedig okos. (Mt 25,1-2)

Készenlét: annak az állapota, aki valamely cselekvésre készen, felszerelve áll. Például állandó, harci készenlét a katonáknál; a tűzoltóság készenléte tűz esetére; a mentők készenléte hívás esetére; készenlétben áll valami vagy valaki. Jézus példázata a tíz szűzről a mindennapokban való kitartásról, készenlétről beszél. Az emberek többsége, ha valami nehezen megy, azt inkább abbahagyja, ha már nincs kedve hozzá akkor nem csinálja tovább. Hajlamosak vagyunk gyorsan feladni dolgokat. Ez a hitben sincs másképp, ha nem úgy alakulnak a dolgaink, hajlamosak vagyunk nem imádkozni, vagy hajlamosak vagyunk eltávolodni Istentől, hajlamosak vagyunk hitünket feladni. Pedig amikor nehéz, amikor nem jó, akkor kell igazán készenlétben lenni, akkor kell kitartónak állhatatosnak lenni a hitben, mert az Ő ereje által biztonságban érezhetjük magunkat.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram