FLORA 2015

Feltöltve: 2015. december 7.

„ÉN KIS KERTET KERTELTEM…”

Kecel Város Önkormányzata a XXIX. FLORA Virágfesztivál alkalmából „Én kis kertet kerteltem…” mottóval kiskertépítő versenyt hirdetett óvodai csoportok, általános iskolai osztályok és művészeti iskolás közösségek részére, a környezettudatos gondolkodás és életmód népszerűsítése jegyében. A felhívásra beérkezett alkotásokat a Flora Virágfesztivál alkalmával - 2015. december 4-6. között - a Városi Sportcsarnokban Kecelen külön e célra kialakított területen mutatták be.

Valamennyi résztvevő csoport egy kert beültetésével pályázhatott, melyhez az egységes műanyagládát és a virágföldet a keceli önkormányzat biztosította. A csoportoknak saját kiskertjüket kellett bemutatni: növényekkel beültetni és - a természetes anyagokat, dekorációkat, előnyben részesítve - a kiállításra elkészíteni. A rendezvényt követően (december 7-e hetében) a pályázó csoportok alkotásukat visszakapták, és kertjüket maguk gondozhatják, nevelgethetik az iskolánkban a mai napig.

Iskolánkból 12 alsó tagozatos és 4 felső tagozatos 7. osztályos csapat jelentkezett. Minden résztvevő gyerek jutalmat kapott.  80 gyerekkel tudtuk megtekinteni Kecelen a kiállítás megnyitóját, vehettünk részt az eredményhirdetésen. A 7. osztályos csoport 2. helyezést, a 2. osztályos „Szorgos manók” csapata 3. helyezést ért el korosztályában.

FLORA Virágkiállítás képei

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram