„Gondolj, Uram, irgalmadra és kegyelmedre, melyek öröktől fogva vannak.” (Zsolt 25,6)

Feltöltve: 2024. április 30.
Rovat:

„Gondolj, Uram, irgalmadra és kegyelmedre, melyek öröktől fogva vannak.” (Zsolt 25,6)

„De amikor megjelent a mi üdvözítő Istenünk jósága és emberszeretete, nem az általunk véghezvitt igaz cselekedetekért, hanem az ő irgalmából üdvözített minket újjászülő és megújító fürdője a Szentlélek által.” (Tit 3,4–5)

Mi az üdvösség? Az üdvösség alatt az örök élet értjük, de nem egy eljövendő dolgot, hanem ami akkor kezdődik amikor Istennel közösségre jutunk. Vagyis az üdvösség Istennel való közösség, hozzá való tartozás, vele való együttélés. Hogyan kaphatom meg az üdvösséget, hogyan érhetem el, mit kel tennem? Az örök élet nem tetteink, nem a jó cselekedeteink függvénye, mert az ember ezt kiérdemelni nem tudja, hanem kegyelemből, ajándékba kapja. Jézus azért jött, hogy nekünk embereknek üdvösségünk lehessen, hogy általa közel kerüljünk Istenhez. Jézus halálával és feltámadásával bocsánatot szerzett bűneinkért Istennél. De akkor azt teszek amit akarok, nem is kell helyesen élnem? A helyes Jézus példája szerinti élet , a jó cselekedeteink nagyon fontosak, hiszen ezek jelzik, hogy hova tartozunk, milyen úton járunk.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram