„Gondoskodott népe megváltásáról, örökre elrendelte szövetségét, szent és félelmetes az ő neve.” (Zsolt 111,9)

Feltöltve: 2024. május 22.
Rovat:

„Gondoskodott népe megváltásáról, örökre elrendelte szövetségét, szent és félelmetes az ő neve.” (Zsolt 111,9)

„Mert ő [Jézus Krisztus] engesztelő áldozat a mi bűneinkért, de nemcsak a miénkért, hanem az egész világ bűnéért is.” (1Jn 2,2)

Úgy élni, mint ahogyan Jézus élt. Ki az, aki nyugodt szívvel kimerné jelenteni, én úgy élek? Szerintem senki. Vannak bűneink, csinálunk helytelen dolgokat, csúnyán beszélünk és csúnyán viselkedünk másokkal, nem mindig vagyunk szoros kapcsolatban Istennel, nem mindig az Ő útmutatása szerint élünk. Botladozunk, sőt néha el is bukunk az élet rögös útján. Ezért szükségünk van bocsánatra, áldozatra Isten előtt. Az Ószövetségben többször olvashatjuk, hogyha egy zsidó vétkezett ahhoz, hogy Isten elött bűnbocsánatot nyerhessen áldozatra volt szükség, vérnek kellett folyni. Az engesztelő áldozat egy állat és annak vére volt. Jézus a mi vétkeink miatt lett áldozat, az Ő vére engeszteli ki Istent, aki a bűneink miatt jogosan haragszik. Egyedül Jézus Krisztus tud olyan engesztelő áldozatot hozni, amely Isten előtt elfogadható, ezért tud pártfogónk lenni a mennyben, az Atyánál.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram