Grundbirkózás Országos elődöntő Diákolimpia
2023.01.27. Mezőfalva

Feltöltve: 2023. január 30.

A maximálisan nevezhető négy csapattal indultunk útnak a ki van, hol van, meg jött-e mindenki szokásos izgalmával. Maga a helyszín inkább volt jaj, mint lenyűgöző, ám ahogy jöttek a győzelmek, határozottan szépülni kezdett. Lányoknál a kisebb és nagyobb
(Diák I. Diák II.) csapatunk is országos döntőbe „tolta” magát, csakúgy, mint a fiúk nagy csapata. Hajszálnyira a legfényesebbtől, a szépen csillogó ezüstérem is igazán dicséretre méltó. A kisebb fiúk bronzérme sajnos nem ért továbbjutást, de ki számolja ezt dobogón állva?!
Ennyi versenyzőt kiállítani, felkészíteni most sem volt egyszerű. Ebben a sportban súlyhatároknak is muszáj megfelelni, jócskán leszűkítve ezzel a lehetőségek tárházát.
Néhány helyre nem sikerült jelentkezőt találni, fájó mégis az volt inkább, hogy akire számítottunk volna, nem jelent meg. A végelszámolásnál derült ki, a kisebbik gárda emiatt nem tudott döntőbe kerülni, és esett el az országos versenyen való indulástól.
Kozibá birkózóinak látványos győzelmei mellett, amatőr versenyzőink is keményen állták a sarat. Volt, aki sérülten, mások, kitudja honnan merített plusz erőt bevetve tették sikeressé szereplésünket. Negyven darab érem mindenki nyakába!
Február 11-12. az országos döntő időpontja. Toljuk még egy kicsit, hogy hasonló eredmény születhessen!
Iskolánk képviseletében bármilyen versenyen elindulni, már önmagában dicsőség. Jó helyezést elérni, érmeket nyerni, különösen az. Hatalmas gratuláció minden csapattagnak!
Lányok: Diák I. ezüst
Lányok: Diák II. ezüst
Fiúk: Diák I. bronz
Fiúk: Diák II. ezüst

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram