„Gyógyítsatok betegeket,...

Feltöltve: 2024. február 14.
Rovat:

„Mert ki vagyok én, és mi az én népem, honnan volt erőnk ennyit adakozni? Bizony, tőled van mindez, és csak azt adtuk neked, amit a te kezedből kaptunk!” (1Krón 29,14)

„Gyógyítsatok betegeket, támasszatok fel halottakat, tisztítsatok meg leprásokat, űzzetek ki ördögöket! Ingyen kaptátok, ingyen adjátok!” (Mt 10,8)

Jézus feladatot ad a tanítványoknak: „Gyógyítsatok betegeket, támasszatok fel halottakat, tisztítsatok meg leprásokat, űzzetek ki ördögöket!” Többször hallottuk, olvastuk, hogy mi is tanítványok vagyunk, nekünk is feladatot adott Jézus. De ne gondoljuk, hogy nekünk is ezeket a csodákat kellene véghez vinnünk, hanem arra ösztönöz, hogy a mi időnkben jelenlevő szükségekre reagáljunk. Keressük meg azokat a lehetőségeket ahol segíteni tudunk másoknak a gondjaikban, az élet kihívásaiban amivel nap, mint nap szembe kell nézniük. Ehhez pedig nem kell más csak szeretet. Szeretet, melyet mi is úgy kaptunk és tovább kell adjunk, szavakkal, tettekkel, keresztény életünk jó példájával.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram