Ha megmaradtok énbennem,...

Feltöltve: 2023. február 7.
Rovat:

Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek, ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön... (Ézs 55,10-11)

Ha megmaradtok énbennem, és beszédeim megmaradnak tibennetek, akkor bármit akartok, kérjétek, és megadatik nektek. Az lesz az én Atyám dicsősége, hogy sok gyümölcsöt teremtek, és akkor a tanítványaim lesztek. (Jn 15,7-8)

„Mert ahogyan az eső és a hó lehull az égből, és nem tér oda vissza, hanem megöntözi a földet, termővé és gyümölcsözővé teszi; magot ad a magvetőnek és kenyeret az éhezőnek, ilyen lesz az én igém is, amely számból kijön” mondja Ézsaiás próféta a babiloni fogságban élő népnek, ahol nem volt meg mindenük, hiszen aki rabságban van annak korlátozva van az élete. Kevesebb étel, kevesebb lehetőség a vallásgyakorlásra, nem akkor és nem oda mehetsz, ahova akarsz. Ma téged, engem nem korlátoznak ebben a formában, de valami mégis megköt rabságban tart. Folyton rohanunk, nincs időnk szinte semmire. Tanulás, különóra, szakkör, edzés. Szükségünk van a felfrissülésre, szabadságra. Ezt megkapjuk Isten igéjéből. Amikor olvasod, hallgatod, lelassulsz, megnyugszol, hiszen Isten szava hat ránk. Megszólít, megnyugtat, felfrissít, átjár bennünket, mint az eső, vagy a hó a földet, ezáltal lesz igazán gyümölcsöző, termést adó az életed.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram