Hálát adok neked, Uram...

Feltöltve: 2022. október 20.
Rovat:

Hálát adok neked, Uram, mert bár haragudtál rám, elmúlt a haragod, és megvigasztaltál. (Ézs 12,1)

Jézus mondja: Mert nem azért jöttem, hogy az igazakat hívjam, hanem a bűnösöket. (Mt 9,13b)

Szoktál haragudni? Persze, hogy szoktál. És hogyan haragszol? Kiabálsz? Sértegeted a másikat? Vagy csak úgy otthagyod? Nem szólsz egy szót sem? Meddig tudsz haragudni? Meddig hordozod, a dühöd, a csalódottságod a fájdalmad? Mikor látod be, hogy bocsánatot kellene kérni, vagy meg kellene bocsátani?

A konfliktusokat, (vitákat, veszekedéseket) nem egyszerű kezelni, főleg akkor nem ha az indulatainkat szabadjára engedjük és hagyjuk, hogy mint egy hurrikán söpörjön végig a másikon. Tegyük fel ilyenkor magunknak a kérdést: Mit tenne a helyemben Jézus? Biztos nem ordítozna, bántaná szavakkal a másikat, hanem megpróbálná szeretetben rendezni a helyzetet, mert a szeretet hatása erősebb, eredményesebb, mint az indulaté. Jézus ebben is példát mutat, előttünk jár. Idézzük csak fel a gonosz szolga történetét….Mit mond Jézus Péternek? Mit is kell tennem? Hányszor is kell tennem?

„Uram, hányszor kell megbocsátanom az ellenem vétkező testvéremnek? Még hétszer is? Jézus így válaszolt: Mondom neked, nemhogy hétszer, hanem még hetvenszer hétszer is.” (Máté evangéliuma 18. fejezet 22-23 verse)

A szeretet csodákra képes az életünkben. Az Isten szeretete számunkra a kegyelem, melyet Jézus életén keresztül ad. Ezt azért kapjuk, hogy mi is megbocsátók legyünk másokkal szemben, akár 77-szer is.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram