Hasonló a mennyek országa a mustármaghoz, amelyet vesz az ember, és elvet a szántóföldjébe. (Mt 13,31b)

Feltöltve: 2023. december 8.
Rovat:

Ne a régi dolgokat emlegessétek, ne a múlton tűnődjetek! Mert én újat cselekszem, most kezd kibontakozni - talán nem tudjátok? (Ézs 43,18-19a) )

Hasonló a mennyek országa a mustármaghoz, amelyet vesz az ember, és elvet a szántóföldjébe. (Mt 13,31b)

Jézus példázatokon keresztül tanította a palesztinai népet. Mindig olyan dolgokról beszélt amik a nép a hétköznapi életében ismertek voltak, mindenki által érthető és ismert dolgokról beszélt. Máté evangéliumában szereplő ige, példázat Isten országát hasonlítja egy apró mustármaghoz. Jézus korában a mustármag ismert konyhakerti növény volt. A kifejlett növény 2-4 méter magasra növő cserje, melynek ágairól a termést a madarak csipegették. A mag nagyon kicsi volt, melyet a legkisebb érzékelhető mennyiégként emlegettek, de a növény a kert egyik legnagyobb növénye volt. A példázat Isten országáról fontos dolgot tanít. Az alig látható, meglepően kicsi magból, egy csodálatos végkifejlet várható. A változás azzal kezdődött, hogy egy apró gyermek érkezett a világba és hirdetni kezdte az Igét, az Igét mely a szívekbe kerülve hatalmas változást hoz, mert ahol Isten jelen van ott a változás mértéke minden képzeletet felülmúló.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram