Így szól az Úr: „Papok királysága és szent népem lesztek.” (2Móz 19,6a)

Feltöltve: 2024. február 6.
Rovat:

Így szól az Úr: „Papok királysága és szent népem lesztek.” (2Móz 19,6a)

„Végül eltétetett nekem az igazság koronája, amelyet megad nekem az Úr, az igaz bíró azon a napon; de nemcsak nekem, hanem mindazoknak is, akik várva várják az ő megjelenését.” (2Tim 4,8)

A mai igeszakaszunkat Pál apostol írta egy Timóteus nevű tanítványának, aki fontos volt a számára és ezért igyekezett minden olyan információval és lelki útmutatással ellátni, amire Timóteusnak mint gyülekezet vezetőnek szüksége lehetett, például a küzdelem, kitartás. Sportoló társaink tudnának mesélni, milyen nehéz nap mint nap útnak indulni edzeni, hogy majd egyszer felállhassanak a dobogó legfelső fokára. De a hétköznapokból is feltudnánk egy csomó dolgot sorolni, melyek erőfeszítést igényelnek, melyekért áldozatot kell vállalnunk, döntéseket hoznunk, végig kell éljünk minden hullámhegyet és völgyet. Ki kell tartsunk, a harcainkat meg kell vívnunk, de ha Jézussal vagyunk, ha belekapaszkodunk az Ő kinyújtott karjába ,hitünket mindvégig megtartjuk akkor eljutunk a célig, ahol a győzelem vár.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram