Jézus így imádkozott tanítványaiért: Én azt a dicsőséget,...

Feltöltve: 2023. szeptember 13.
Rovat:

Dicsérlek a gyülekezetben, [URam]. (Zsolt 22,23)

Jézus így imádkozott tanítványaiért: Én azt a dicsőséget, amelyet nekem adtál, nekik adtam, hogy egyek legyenek, ahogy mi egyek vagyunk... (Jn 17,22)

Jézus az Ő dicsőségét nekünk adja. János evangéliuma 17. fejezetét Jézus főpapi imájának nevezik. Ez az imádság egy nehéz helyzetben hangzik el. Jézus már korábban is beszélt a tanítványoknak arról, hogy eljön az a pillanat, amikor elvállnak útjaik, szétszóródnak és könyörög azért, hogy majd újra egy közösséggé tudjanak válni a benne hívők. De ez a könyörgés nem csak az akkor mellette lévő tanítványokért szól, hanem értünk is, az eljövendő nemzedékekért, hogy akik hiszünk Őbenne, közösségben, békében tudjunk egymás mellett élni. Csatlakozzunk mi is ehhez az imához, kérjük, hogy Krisztus ereje és áldása maradjon meg bennünk, közösségünkben lássa meg mindenki, hogy Isten szeretete és oltalma alá tartozunk.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram