Jézus mondja: Akkor eljönnek napkeletről és napnyugatról...

Feltöltve: 2022. október 12.
Rovat:

Félni fogják az Úr nevét napnyugaton és dicsőségét napkeleten… (Ézs 59,19)

Jézus mondja: Akkor eljönnek napkeletről és napnyugatról, északról és délről, és asztalhoz telepednek az Isten országában. És íme, vannak utolsók, akik elsők lesznek, és vannak elsők, akik utolsók lesznek. (Lk 13,29-30)

Vannak közöttünk akik versenyszerűen sportolnak, azok igazán jól ismerik a helyzetet, amikor sok sikeres verseny után úgy lépsz pályára, mész a vízbe, hogy biztosan most is győzni fogsz, hiszen te vagy a legesélyesebb. Aztán mégis jön valaki, aki jól felkészült, jobban koncentrál és legyőz. Elbizakodottság, téves önbizalom, önbecsapás, önáltatás. Rossz tanácsadók. Ezeknek a veszélyére hívja fel a figyelmet Jézus. Figyelmeztette azokat, akik több mint 2000 évvel ezelőtt éltek Izraelben, Jeruzsálemben és figyelmeztet bennünket 21. századi embereket is, hogy térjünk észre, mindig igyekezzünk magunkból a legjobbat kihozni, ne bízzuk el magunkat sosem.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram