[Jézus] térdre borulva így imádkozott:...

Feltöltve: 2022. szeptember 29.
Rovat:

Ekkor Józsué arccal a földre borult előtte, meghajolt, és ezt kérdezte tőle: Mit akar mondani szolgájának az én Uram? (Józs 5,14)

[Jézus] térdre borulva így imádkozott: Atyám, ha akarod, vedd el tőlem ezt a poharat; mindazáltal ne az én akaratom legyen meg, hanem a tied. Ekkor angyal jelent meg neki a mennyből, hogy erősítse őt. (Lk 22,41-43)

Az imádság kapcsolat. Az Istenhez való kötődésünk egyik, ha nem a legfontosabb nyelve. „Csaknem minden ember imádkozik… Néhányan rendszeresen imádkoznak. Mások meg akkor, amikor éppen valami különös történik velük. És – Isten meghallgat minden imádságot. Imádkozhatunk röviden, olyan szavakkal, amikre éppen rátaláltunk. Imádkozhatjuk azokat az imádságokat, amiket még egészen kisgyermek korunkban tanultunk. Imádkozhatjuk azt az imádságot, amire még Jézus tanított: a Miatyánkot.” (Britt G. Hallqvist: Imádságok gyermekeknek) Jézus ebben is példát mutat a számunkra: Ő nagyon sokat imádkozott, hiszen mindent megbeszélt Istennel, rá bízta a döntést. Tedd te is ezt! Kulcsold össze kezeid, csendesedj el, és mond el az érzéseid legyen az jó vagy éppen rossz, a döntést pedig bízd Istenre, legyen meg az ő akarata.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram