„Ki mondhatja: Tisztán tartottam szívemet, tiszta vagyok, nincs vétkem?” (Péld 20,9)

Feltöltve: 2024. február 21.
Rovat:

„Ki mondhatja: Tisztán tartottam szívemet, tiszta vagyok, nincs vétkem?” (Péld 20,9)

„Jézus pedig ismerve gondolataikat, megkérdezte tőlük: Miről tanakodtok szívetekben?” (Lk 5,22)

A mai újszövetségi igénk Lukács evangéliumának 5. fejezetéből származik. A szakasz címe: „Jézus meggyógyítja a bénát” A történet röviden: Jézus egy házban tanít, különböző emberek veszik körül „farizeusok és törvénytudók, akik Galilea és Júdea különböző falvaiból, továbbá Jeruzsálemből jöttek”. Négy ember a tetőt megbontva próbálja Jézushoz vinni beteg társukat. Jézus látva hitüket meggyógyítja a béna embert. De voltak akiket nem örömmel töltött el a csoda, hanem Jézus vádolni kezdik azzal, hogy Ő nem bocsáthat meg bűnöket. Az a kijelentése, hogy: „Ember, megbocsáttattak a te bűneid” Isten káromlás.  Jézus pedig ismerve a Farizeusok gondolkodásmódját teszi fel a kérdést: „Miről tanakodtok szívetekben?”

Ez a kérdés hozzánk Ige olvasókhoz, hallgatókhoz is szól. Vajon nekünk mi a fontos, mit látunk, mit hallunk meg Jézus a Biblián keresztül hozzánk intézett szavaiból, mit látunk meg tetteiből?

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram