Kis kutatók estéi

Feltöltve: 2013. április 9.

 KIS KUTATÓK ESTÉI

 A Kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnázium az idei tanévben „Kis Kutatók estéi” néven rendezvénysorozatot hirdetett.

A rendezvénysorozat célja a természettudományos tantárgyak (kémia, fizika, biológia) népszerűsítése volt.  A soltvadkerti iskolások is csatlakoztak a rendezvényhez, mely több fordulóból állt.

 2012 novemberében „Mindennapok kémiája” című látványos, kísérletekkel színesített előadást hallgathattak meg tanulóink a gimnáziumban. Majd 2013 januárjában „Játékos természettudomány" címmel rendhagyó kémia-fizika órán vehettek részt, ahol Gavlikné Kis Anita tanárnő segítségével önállóan végezhettek érdekes kísérleteket.

A program keretében levelezős versenyt is hirdetettek 3-8. évfolyamos tanulók számára. Otthon elvégezhető érdekes kísérletek során nyerhettek a gyerekek (és szüleik) bepillantást a természetben zajló kémiai folyamatokba. Saját tapasztalataikon keresztül új ismeretekre tehettek szert, illetve elmélyíthették a már meglévő tudásukat.

A programsorozat utolsó fordulójaként 2013. március 22.-én „Természettudományos akadályverseny” volt, itt tesztfeladatok, kémiai kísérletek és mikroszkópos gyakorlatok segítségével mérhették össze tudásukat a természettudományok iránt érdeklődő diákok.


Iskolai eredmények:

4-6. évfolyam:
1. helyezett: Dudás Marcell
2. helyezett: Nagy Veronika
3. helyezett: Mihók Petra

8. évfolyam:
1. helyezett: Mezei Tímea
2. helyezett: Sípos Bíbor Klára
3. helyezett: Dudás Kinga

Felkészítő tanárok: Dudásné Kovács Erika és Reszlné Elek Henriette

 

 

Curie Környezetvédelmi Emlékverseny

 

  A Curie Oktatásfejlesztő és Tehetséggondozó Alapítvány és a Magyar Tehetséggondozó Társaság kémia és környezetvédelmi szekciója az 2012/2013-as tanévben is meghirdette a Curie Környezetvédelmi Emlékversenyt. 

A verseny célja, hogy a versenyzők irányítottan figyeljék meg, ismerjék meg környezetüket, vegyék észre a környezeti problémákat, a civilizáció ártalmait, keressék a megoldást. Alakítsák ki környezettudatos magatartásukat, legyen igényük a szép környezetre.

A versenyre 3 fős csapatok nevezhettek be 3-4., 5-6. és 7-8. korosztályban. A benevező tanulók négy írásbeli feladatsort oldottak meg, az írásbeli feladatok alapján a megyei döntőn a legjobb eredményt elért 10 csapat vehetett részt.

Iskolánkból Szekeres Cintia (8. c), Sípos Bíbor Klára és Mezei Tímea (8. b) jelentkeztek a versenyre és a megyei fordulóban 2013. február 16-án az előkelő 2. helyezést érték el – 1 ponttal a győztes csapat mögött.

Felkészítő tanáruk: Dudásné Kovács Erika

 
A képeket megtekintheti a FOTÓTÁRBAN.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram