Kutatók éjszakája 2018

Feltöltve: 2018. november 5.

Kutatók éjszakáján jártunk Kiskunhalason

A Kutatók Éjszakája egy egész Európát átfogó rendezvénysorozat, mely idén először 2 napon át, országszerte több mint 200 helyszínen várta a látogatókat.

A korábbi évek hagyományához hűen ennek a programnak keretében 50 fő lelkes, tudományok iránt érdeklődő felső tagozatos diákkal látogattunk el a kiskunhalasi Szilády Áron Református Gimnáziumba 2018. szeptember 28-án.

A házigazda intézmény nagyon sok érdekes, játékos feladattal, tapasztalati úton szerezhető ismerettel bővítette a meglévő tudását a résztvevőknek: látható hangok, világító citromok, rejtélyes jelenségek, robotépítés, mezítlábas ösvény, kisállat kvíz, boszorkánykonyha, hajítógép, gombfoci, mikroszkópizálás, nyelvészeti érdekességek, európai útikalauz, csak néhány a 26 állomás közül. Tanulóinknak nagyszerű élményt, használható tudást biztosított ez az este. Különösen jó érzés volt látni a természettudományokban jártas, e témákban elmélyedő, fogékony volt tanítványinkat segítőként.

A csoportot Csápekné Deli Helga, Dudásné Kovács Erika és Hegyiné Szanádi Adrien kísérte.

 

 

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram