Lásd meg nyomorúságomat és gyötrődésemet, és bocsásd meg minden vétkemet!...

Feltöltve: 2023. június 12.
Rovat:

Lásd meg nyomorúságomat és gyötrődésemet, és bocsásd meg minden vétkemet! (Zsolt 25,18)

Mondom nektek, hogy ugyanígy egyetlen megtérő bűnös miatt nagyobb öröm lesz a mennyben, mint kilencvenkilenc igaz miatt, akiknek nincs szüksége megtérésre. (Lk 15,7)

Mit jelent az, hogy megtérés? A helytelen magatartás megváltoztatását jelenti, a bűn felszámolását. Úgy is mondhatnám, hogy beismered, belátod, hogy rosszul viselkedtél bocsánatot kérsz, azt komolyan is gondolod, nem akarod még egyszer elkövetni ugyanazt a hibát, elkövetni még egyszer, azt ami rossz. Ezeket a rossz dolgokat nevezzük bűnnek. Emlékszel a „Jó pásztor” történetére”? Amikor rátalál az elveszett bárányára, mennyire örül? Isten örül, amikor belátjuk a hibáinkat, amikor tudunk bocsánatot kérni. hiszen olyankor mi is olyanok vagyunk, mint az elveszett bárány, letérünk a helyes útról, eltévelygünk, a bocsánatkéréssel, a belátással visszatérhetünk a jó útra, új esélyt kapunk. Ezt az új esélyt Jézus által kapjuk, aki azért jött, hogy az ember „el ne vesszen, hanem örök élete legyen”

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram