Lelkem várja az Urat, jobban, mint az őrök a reggelt…

Feltöltve: 2023. április 24.
Rovat:

Lelkem várja az Urat, jobban, mint az őrök a reggelt... (Zsolt 130,6)

Tartsátok meg magatokat Isten szeretetében, várva a mi Urunk Jézus Krisztusnak irgalmát az örök életre. (Júd 21)

Várakoztál már? Várakozás és várakozás között különbség van. Másként várjuk a reggelt, ha a barátainkkal találkozunk és másként várjuk a reggelt, ha holnap dolgozatot írunk, vagy felelünk. Vártál-e már úgy igazán valakire, vagy valamire? Vártál-e olyan nagyon, hogy nem tudsz másra gondolni? és érezted-e ilyenkor, hogy mennyire nem halad a az idő, vagy hogy éppen milyen gyorsan jött el az a hétfő és máris újra kezdődik a suli. Úgy gondolom, hogy ez attól függ, hogy mire, vagy kire várunk. Például, ha olyan valakit vársz akit szeretsz azt örömmel várod, örömmel készülsz az érkezésére, míg ha nem muszájból készülsz, mert tudod, hogy illik fogadni őt.

Ezekből kiindulva a kérdés: Hogyan várjuk az Urat? Várjuk-e olyan várással mely mellett minden semmivé lesz, minden eltörpül? Tudjuk-e úgy várni, hogy a lelkesedésünk sosem lankad, sosem fogy el? Remélem a válasz igen. Ehhez pedig nem kell más mint Isten szeretetében maradni.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram