Lelkemmel ajándékoztam meg [szolgámat]...

Feltöltve: 2022. szeptember 20.
Rovat:

Lelkemmel ajándékoztam meg [szolgámat], törvényt hirdet a népeknek. (Ézs 42,1b)

Tudjátok, hogy azok, akik a népek fejedelmeinek számítanak, zsarnokoskodnak rajtuk, és nagyjaik hatalmaskodnak fölöttük. De nem így van közöttetek, hanem aki naggyá akar lenni közöttetek, az legyen a szolgátok. (Mk 10,42-43)

Mindenki vezető akar lenni. Hatalmat akar gyakorolni. Még Jézus tanítványai között is megjelent a hatalomért való küzdelem. Két tanítvány, Jakab és János be szeretné biztosítani a jövőjét, szeretnének „karriert csinálni” Jézus mellett, és még időben lefoglalni a legjobb helyeket Jézus mellett. Természetesen a többiek ezt nem vették jó néven. Ezért magyarázta el nekik, hogy aki naggyá akar lenni, annak szolgálni kell, másokért tenni, dolgozni. Mert az a jó vezető, aki főnökként is szolgál, küldetéstudattal végzi a feladatát. Magasabb pozíciója ellenére is alázatos, tisztelettel viselkedik a beosztottjaival szemben. Ezzel kilehet vívni a hőn áhított elismerést. Kövesd az Ő példáját, mindig lásd meg mikor és hogyan tudsz mások segítője lenni, végezd a feladatod alázattal!

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram