A reménység Istene pedig töltsön be titeket...

Feltöltve: 2022. szeptember 13.
Rovat:

Erőm és énekem az Úr, megszabadított engem. (Zsolt 118,14)

A reménység Istene pedig töltsön be titeket a hitben teljes örömmel és békességgel, hogy bővölködjetek a reménységben a Szentlélek ereje által. (Róm 15,13)

„Erőm és énekem az Úr, megszabadított engem” Ennek a Zsoltárosnak van egy különlegessége. Ez a mondat nem csak itt szerepel a bibliában. Van aki már ismeri is ezt a történetet: Mózes  segítségével megmenti az Úr a népét, Izraelt Egyiptomból. Kimenekíti őket a rabszolga helyzetből. De az egyiptomi fáraó, végül mégiscsak vissza akarja őket toloncolni, de Mózes (az Úr által neki adott hatalommal) kettéválasztja a Vörös tengert, s így Izrael népe, akik be voltak szorulva a tenger és az ellenséges egyiptomi hadsereg közé, száraz lábbal átkel a tengeren. És amikor a fáraó seregével ide is utánuk megy, akkor az Isten visszaengedi medrébe tenger vizét, s a hatalmas sereg egy pillanat alatt semmivé lesz. Ott, ezek után az események után, hangzik el ennek a zsoltárnak, az „eredetije”: Miért is ilyen fontos mondat ez, hogy többször is szerepel a Bibliában? Az Úr az én erőm, így a hálám tárgya is. Mert csak a hálámat tudom neki felajánlani mindazért a jóért, amit tőle kapok.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram