Levelész-Matekész 2016.

Feltöltve: 2016. február 16.

Díjkiosztás a Levelész-Matekész versenyen.

 

A  Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium immár 25. éve szervezi meg a 6-8. évfolyamos tanulók számára a LEVELÉSZ-MATEKÉSZ versenyét. A szervezők a díjkiosztó ünnepséget méltó helyen, a Petőfi Irodalmi múzeumban tartották, ahol az ünnepség után (a múzeum igazgatónőjének vezetésével) megtekinthettük Petőfi Szülőházát és az új, interaktív, a szlovák emberek életét  is bemutató kiállítást.

A kezdetben ún. házi versenynek induló levelezős versenyforma ma már nagykörzeti szintre nőtte ki magát. Ebben az évben 10 iskola közel 200 tanulója mérette meg magát. A mi iskolánkból neveztek a legtöbben (50 tanuló). A verseny 2 otthoni feladatsor megoldásából, esetleges segítség igénybe vételével és egy a gimnáziumban megírt, önállóan megoldott feladatsorból állt. A szervezők külön díjazásban részesítették azokat a tanulókat, akik a benti fordulót, segítség nélkül a legjobban írták meg. A matematika tanárok érdeme, hogy a tanulókat motiválva, segítve több helyezett tanulóval is büszkélkedhetünk.

Eredmények:

6. évfolyam: Kuncz Ábel 6.c 2. helyezett

                    Martin Dóra 6.c 5. helyezett

                    (Csiszár Katalin tanítványai)

7. évfolyam: Milinkó Vivien 7.b 3. helyezett

                     Gillich Bettina 7.b 4. helyezett

                     (Reszlné Elek Henriette tanítványai)

Különdíj a benti forduló 1. helyezettjének:

                     Nyúl Dávid 6.b

                     (Grószné Havasi Rózsa tanítványa)

Milinkó Vivien 7.b -az igen nehéz -Varga Tamás matematikaversenyen az iskolánkból egyedüliként jutott be a megyei fordulóra, ahol nem jutott az országos döntőbe, de méltóképpen képviselte iskolánkat.

A képeket ITT tudja megtekinteni.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram