LÜK

Feltöltve: 2013. március 7.

Külföldön 40 éves szakmai múltra és sikerre tekint vissza a nemzetközileg ismert és elismert fejlesztő játékcsalád: a LÜK (Lernen-Üben-Kontrolieren). Játékosan, indirekt módon fejleszti a gyermek figyelmét, megfigyelőképességét, logikus gondolkodását. Aktívan segít az iskolára való felkészülésben. Otthoni és intézményes fejlesztőmunkához is használható.

Hazánkban elmúlt években hatalmas népszerűségre tett szert LÜK-játék(Logika-Ügyesség-Kitartás), mely a tanuláshoz legfontosabb képességeket fejleszti, és óvodásoknak-iskolásoknak egyaránt ideális eszköz, akár csoportos foglalkozásokhoz, akár egyéni fejlesztéshez.

 A Dinasztia Tankönyvkiadó a 2012/2013-as tanévben harmadik alkalommal hirdette meg az országos LÜK-bajnokságot az általános iskolák 2-3. osztályos tanulói számára - matematika, magyar nyelv, valamint logika témakörökben. Iskolánk az idén először nevezett erre az országos versenyre 5 osztállyal.

Az általános iskolák 2. és 3. évfolyamos osztályai, tanulói több fordulóban saját évfolyamuknak megfelelő szintű feladatokkal mérik össze tudásukat, Logikájukat, Ügyességüket, Kitartásukat.

A verseny első fordulója osztályszintű volt, 2012. december 15-ig került megrendezésre minden, a versenyre jelentkező osztályban. Mindegyik osztályból az első három tanuló jutott tovább, azok, akik az osztálytanító értékelése alapján a legjobb szintidővel és hibátlanul oldották meg a feladatlapokat. A feladatsorokat a LÜK játékkal, a miniLÜK füzetekből kellett megoldaniuk a versenyzőknek. Az osztályszintű versenyek győztesei: Balaton Dominika Zsaklin, Bozsóki Dániel, Dukai Fanni, Gangl Szabolcs, Gangl Zétény, Farkas Viktória, Nagy Lóránt, Végi Gergő, Zsikla Máté Gábor 2.osztályos tanulók és Honti Csenge, Frittmann Laura,  Horváth Mihály, Nagy Réka, Ótott-Kovács Zalán és Tóth Petra 3. osztályosok.

2013. február 13-án az iskolai forduló került megrendezésre. A feladatokat a verseny területi képviselői hozták. Akik az iskolai fordulóban kiválóan szerepeltek, az iskolánkat fogja a területi versenyen képviselni:

 1. helyezett: Gangl Szabolcs, 2. helyezett: Balaton Dominika Zsaklin, 3. helyezett: Gangl Zétény 2. osztályos tanulók, 1. helyezett: Tóth Petra, 2. helyezett: Honti Csenge, 3. helyezett: Nagy Réka 3. évfolyamos tanuló.

 

LÜK előnye:

·         játékosabb, a darabokat nem tologatni, hanem rakosgatni kell, ezáltal gyorsabb, pörgősebb a játék. Hamarabb megvan az eredmény, hamarabb ellenőrizheti mindenki saját magának a megoldás helyességét.

·         témánként, vagyis fejlesztési területenként jól csoportosított

·         a LÜK a gyorsabban fejlődő gyerekek számára lehet megfelelő kihívás

·         LÜK az otthoni házi feladat nagyon jó kiegészítése, az iskolai feladatokhoz nagyon hasonló, így megkönnyíti a differenciált fejlesztést vagy a felzárkózást, ha valaki lemaradt valamilyen területen.

·         az ellenőrzés is szinte egy feladat, hogy stimmel-e az ábra, mert nem csak színeket kell ellenőrizni

 

 

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram