LÜK 2019

Feltöltve: 2019. május 13.

A LÜK (Lernen-Üben-Kontrolieren, magyar elnevezésben Logika-Ügyesség-Kitartás) több évtizede, nemzetközi népszerűségnek örvendő készségfejlesztő játék, amely egyesíti magában a játék örömét és a tanulást. A LÜK rendszert több mint 40 év pedagógiai tapasztalatai alapján fejlesztették ki, világszerte 15 nyelven használják nagy örömmel a gyerekek és a tanítók. A játék a feladatok megoldására motivál, önállóságra és önellenőrzésre nevel. Tapasztalatunk szerint a gyerekek valóban játéknak veszik, és észrevétlenül tanulnak közben. A tanuláshoz legfontosabb képességeket fejleszti: megfigyelés, koncentráció, kitartás, problémamegoldó gondolkodás. A füzetek sokféle fejlesztési területet dolgoznak fel: logika, matematika, szövegértés, nyelvtan, idegen nyelv. A játékhoz két elem szükséges: LÜK-füzetek és egy LÜK-kirakókészlet (tábla). (Forrás: okosjatek.hu)
A 2010 óta évente megrendezésre kerülő LÜK-bajnokságra az ország minden részéből több ezer 2., 3. és 4. osztályos kisdiák jelentkezik. Iskolánkat (az osztály-, iskolai és kistérségi fordulót legeredményesebben teljesítő) Maczelka Boróka 4. c osztályos tanuló képviselte Dabason, a Szent János Katolikus Általános Iskolában a területi döntőn, ahol a 4. helyet szerezte meg. Ezzel a szép eredménnyel póttagként várja az országos fordulót, amit május 31-én a Fővárosi Állat- és Növénykert barlangtermében rendez meg a Móra Könyvkiadó.

 

    

 

   

 

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram