Mert minden, ami nyilvánvalóvá lett, az világosság...

Feltöltve: 2024. március 11.
Rovat:

„Amikor Jákób fölébredt álmából, ezt mondta: Bizonyára az Úr van ezen a helyen, és én nem tudtam! Félelem fogta el, és így szólt: Milyen félelmetes ez a hely! Nem más ez, mint Isten háza és a menny kapuja.” (1Móz 28,16–17)

„Mert minden, ami nyilvánvalóvá lett, az világosság. Ezért mondja: »Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus.«” (Ef 5,14)

Jákób aki becsapta a testvérét, majd apját, menekül. Beesteledik és nincs szállása, csak egy kőre tudja lehajtani a fejét a szabad ég alatt. Álmot lát, álmot melyben van egy lépcső, mely a földről az égig ért és angyalok jártak rajta le és föl. A lépcső tetején az Úr áll és ígéretetet tesz Jákóbnak. Ígéretet, hogy lesz, hol élni és hatalmas családja lesz és a legfontosabb, hogy Isten mindig vele lesz. Vigyáz rá és megóvja, annak ellenére, hogy Jákób csalással szerezte meg apja áldását, vagyis nem volt bűntelen. A mai ószövetségi igénk Jákób válasza az ígéretre. Nem Jákób hanem Isten kezdeményezte a kapcsolatot. Ez így van ma is, veled is, a legváratlanabb helyzetekben jelenik meg az életedben, szól hozzád, változást hozva Jézus által. Ezután már nem mehetsz úgy tovább, hogy ne tudnád, hogy Isten szemmel kísér, vigyáz Rád.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram