Matek-Tájoló verseny

Feltöltve: 2015. november 5.

Október 21-én, a kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Középiskola által szervezett, Matek-Tájoló különleges akadályversenyen vettünk részt.A szervezők e különleges versennyel szerették volna megünnepelni azt, hogy 25 éve rendszeresen szervezik a környék iskoláinak a Levelész-Matekész levelezős versenyt. A városban lezajlott versenyen a versenyzőknek  meg kellett küzdeni néhány logikai problémával, Erdős Pál matematikushoz köthető matematikatörténeti kérdésekkel és az idővel.

Iskolánkból 10 csapat (összesen 52 csapat volt) 6-8. évfolyamos nevezett be a versenybe. A 3 fős csapatok, akik térkép segítségével keresték meg  a helyszíneket, nagyon élvezték ezt a szokatlan versenyzési formát. A hexaéderek (így nevezték a 6. évfolyamosokat) között az 1. és 2. helyezett csapat is soltvadkerti volt.

1. helyezett csapat: Nagy Nikolett, Otott-Kovács Zalán, Nyúl Dávid

2. helyezett csapat: Martin Dóra, Zsikla Anita, Fritmann Anita

A szervezők teával és zsíros kenyérrel kedveskedtek a megfáradt diákoknak.. A helyezettek Csiszár Katalin, Darócziné Mátrai Enikő és Grószné Havasi Rózsa tanítványai voltak.

A képeket ITT tudja megtekinteni.

Friss híreink

Kérjük támogassa adója 1 %- ával a tanulói alapítványunkat!
Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola És Alapfokú Művészeti Iskola Tanulóiért Alapítvány
6230 Soltvadkert, Bocskai u. 2.
Adószám: 18744657-1-03
Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI | 6230 Soltvadkert, Bocskai út 2., telefon: +36 78/482-505
Tárhelyszolgáltató: Euro Bioinvest Kft.
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram