Most azért bocsásd meg, URam, a te szolgád bűnét…!

Feltöltve: 2023. február 21.
Rovat:

Ezt mondta Dávid az ÚRnak: Nagyot vétettem azzal, hogy ezt tettem! Most azért bocsásd meg, URam, a te szolgád bűnét...! (2Sám 24,10)

Ha megvalljuk bűneinket, hű és igaz ő: megbocsátja bűneinket, és megtisztít minket minden gonoszságtól. (1Jn 1,9)

„Hisz bűnösök vagyunk mi, akár a többi nép, s tudjuk miben vétkeztünk, mikor, hol és mikép”

Bűntudat, lelkiismeret-furdalás, megbánás… Mindannyiunknak ismerős szavak, mégis olyan rejtélyes és megfoghatatlan. Akkor jelennek meg az emberben, amikor megszegünk ránk vonatkozó szabályokat, megsértünk vagy fájdalmat okozunk valakinek, elmulasztunk megtenni valamit, megszegjük az ígéretünket vagy elfelejtünk valamit. Nem kellemes érzés, belülről feszít és fáj ez az érzés. Ezeknek a negatív érzéseknek a feloldására a legjobb módszer a bocsánatkérés és a kiengesztelés. A bocsánat kérésnek őszintének kell lennie, nem elég egy egyszerű bocsi, benne kell lennie a szavainkban az őszinte megbánásnak és annak ígérete, hogy nem fordul elő többet. Ha úgy érzed valamit elrontottál, nem jól cselekedtél bátran kérj bocsánatot, meglátod, megbocsátanak a szüleid, társaid, tanáraid, barátaid. Mint ahogyan azt Isten teszi az emberrel szemben, ha beismerjük és igazán belátjuk vétkeinket.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram