„Ne koholj rosszat felebarátod ellen, aki melletted lakik gyanútlanul!” (Péld 3,29)

Feltöltve: 2024. március 12.
Rovat:

„Ne koholj rosszat felebarátod ellen, aki melletted lakik gyanútlanul!” (Péld 3,29)

Pál írja: „Mivel így vonzódtunk hozzátok, készek voltunk odaadni nektek nemcsak Isten evangéliumát, hanem a saját lelkünket is, mert annyira megszerettünk titeket.” (1Thessz 2,8)

Aligha van olyan gyerek vagy felnőtt csoport, ahol ne fordulna elő bántás vagy bántalmazás. Ez a legkülönfélébb módokon tud megjelenni. A másikra bántó, megalázó dolgokat mondani, írni, (az interneten megvalósuló zaklatásról nem is beszélve) a másikat meglökni, megverni mind ide tartozik. Társadalmunk ebből a szempontból igen rossz állapotban van. A médiában azt látjuk, hogy szabad a másikat bántani, szabad gyűlölködni, sőt a közösségi médiákban ezt arc nélkül is meglehet tenni. Pedig az összefogás, egymás segítése, közös tanulás, közös élmények sokkal többre vinnének bennünket. Jézus a szeretet kettős parancsában ezt meg is fogalmazza: „Szeresd felebarátodat, mint magadat." és a legjobb példát adta. Nekünk nem lenne más dolgunk mint az Ő útján járni, áldozatot vállalni másokért, jót gondolni és jót tenni, megbocsátani. Egyszerűen gyűlölködés helyett szeretni.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram