Nekünk mégis egyetlen Istenünk az Atya...

Feltöltve: 2022. november 25.
Rovat:

Az Úr ... adta a napot, hogy nappal világítson, és megszabta a hold meg a csillagok rendjét, hogy éjjel világítsanak, ... mozgásban tartja a tengert, hogy zúgjanak hullámai. (Jer 31,35)

Nekünk mégis egyetlen Istenünk az Atya, akitől van a mindenség, mi is őérte, és egyetlen Urunk Jézus Krisztus, aki által van a mindenség, mi is őáltala. (1Kor 8,6)

Korinthosz, görögül Kórinthos, a Peloponnészosz ókori és modern városa Görögország dél-középső részén. Az ókori város maradványai körülbelül 80 kilométerre Athéntól nyugatra, a Korinthoszi-öböl keleti végén, egy 90 méteres tengerszint feletti teraszon fekszenek.

A korinthusi gyülekezet. Pál apostol jól ismerte ezt a gyülekezetet; többször is ellátogatott hozzájuk. Szolgált közöttük, és igyekezett megerősíteni a főként pogány hátterű hívőket az Úr követésében. Nagyon fontos munka volt ez, hiszen korinthusi hívők számára állandó kísértést jelentett a körülöttük élő pogányok bálványimádása. Elutazása után, a hozzájuk írott levelekben is ezeket a kérdéseket taglalja, mert aggasztó híreket kapott a gyülekezetről, a folyton előbukkanó önfejűségükről, a megosztottságukról, a hamis tanítások általi befolyásoltságukról. Ezért hangsúlyozza, hogy egyetlen Istenünk van és, hogy Jézus élete és munkája milyen hatással van az élet minden területére. Erre hívja fel a mai napon a mi figyelmünket is. A levél üzenete nem csak a korinthusiakhoz szól, hiszen ma ugyan úgy hajlamosak vagyunk hinni a hamis állításoknak, hajlamosak vagyunk elfordulni Istentől és hajlamosak vagyunk letérni a Jézus által megmutatott útról.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram