„Nóé […] mindenben úgy járt el, ahogyan Isten megparancsolta neki.” (1Móz 6,22)

Feltöltve: 2024. április 19.
Rovat:

„Nóé […] mindenben úgy járt el, ahogyan Isten megparancsolta neki.” (1Móz 6,22)

Jézus mondja: „Aki tehát hallja tőlem ezeket a beszédeket, és cselekszi azokat, hasonló a bölcs emberhez, aki kősziklára építette a házát.” (Mt 7,24)

Noé történetét mindannyian ismerjük, egyszer már biztosan hallotta már a legkisebb iskolás gyermek is. Noé közel állt Istenhez. A Biblia ezt úgy írja: „Nóé igaz ember volt, feddhetetlen a maga nemzedékében. Az Istennel járt Nóé.” Tudta, hogy fontos Istenre hallgatni, még akkor is amikor éppen nem értjük pontosan, hogy mit akar, mit kér tőlünk. Noé sem értette, hogy miért kell egy hatalmas bárkát építenie a szárazföld közepén ahol egy csepp víz sincs. De hitt Isten szavának és a sok gúnyolódó ellenére kitartott, engedelmeskedett. A történetből kiderül, hogy milyen jól tette, mert minden úgy lett, ahogyan azt Isten előre megmondta, hatalmas özönvíz borította el a Földet. A te életedben is volt, van és lesz is olyan helyzet, amikor úgy tűnik Isten valami számodra érthetetlen, furcsa dolgot kér, de érdemes kitartani az általa kijelölt úton, mert engedelmességed jutalma az Úr óvó védelmező szeretete.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram