NTP-INNOV-22

Feltöltve: 2022. szeptember 16.

Folytatódik a természettudományos tehetséggondozás!

A Kulturális és Innovációs Minisztérium megbízásából az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő nyílt pályázatot hirdetett az innovatív tanulási környezet kialakítása és komplex tehetségsegítő programok megvalósításának támogatására. A Nemzeti Tehetség Program céljai között szerepel a tehetségsegítő programok folyamatos működtetése, a tehetségsegítő hagyományok őrzése és gazdagítása is. A támogatható tevékenységek közül a hagyományokkal rendelkező, legalább 60 órás, tanórán kívüli természettudományos; élmény-, felfedezés- vagy alkotásközpontú, komplex tehetséggondozó program megvalósítását pályáztam meg, hogy tovább tudjuk folytatni az idén már 8.b osztályosokkal az ötödikesként megkezdett szakköri munkát.

A nyertes NTP-INNOV-22-0238-as pályázatnak köszönhetően a „Természettudományos tehetséggondozás - Kémia a természetben és az iparban” projekt 1.900.000 Ft támogatásban részesült. A pályázati összeget a 60 órás szakköri program és lazító programelemek megvalósításához szükséges eszköz-, anyag- és vegyszerbeszerzésre, jelentős részét utazásra fordítjuk. Családi nap, egészségnap, nyitott szakkör, üzemlátogatások, más intézményben végzett foglalkozások (Kutatók éjszakája, MVM Paksi Atomerőmű, Zsolnay és Mecseki bányászati múzeum), tanulmányutak/látóutak (Pécs, Paks, Budai hegység) várnak a résztvevőkre.

A tehetséggondozó munka hozzájárul az egységes természettudományos világkép, a környezet- és egészségtudatos magatartás kialakításához, a fenntartható fejlődést szem előtt tartva. A tematika a nyolcadikos természettudományos tananyagokra épül, kiegészíti azokat, élmény- és felfedezésközpontú. Mivel továbbtanulás előtt álló gyerekek vesznek részt a projektben, a gimnáziumba készülők alaposabban körül járhatnak 1-1 témát, megalapozva természettudományos ismereteiket, a szakképzésbe indulók pedig tapasztalati úton, testközelből történő megismeréssel szerezhetnek maradandó tudást.

Dudásné Kovács Erika

(A pályázat írója, megvalósítója)

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram