NTP-MTTD-20

Feltöltve: 2020. december 18.

NTP-MTTD-20

Folytatódhat a tavaly megkezdett tehetséggondozó program ugyanazokkal a gyerekekkel (mostani 6.b osztály) az NTP-MTTD-20-0150 pályázatnak köszönhetően, Természettudományos tehetséggondozás - kémia a mindennapi életünkben címmel.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő által meghirdetett „A matematikai, természettudományos és digitális kompetenciák erősítését szolgáló hazai és határon túli tehetségsegítő programok támogatása” című pályázat keretében az idei tanévben 1.275.000 Ft támogatásban részesült iskolánk. A Nemzeti Tehetség Program NTP-MTTD-20 pályázat célja a köznevelésben tanuló tehetségek kibontakoztatása és a természettudományos kompetenciák erősítése mellett a matematikai és a digitális kompetenciák fejlesztése; természettudományos világkép, egészség- és környezettudatos magatartás kialakítása; környezetvédelmi problémák felismerése, megértése; tapasztalati úton szerzett ismeretek magyarázata; az elméletben tanultak hasznosítása a mindennapi életben; szociális kapcsolatok, együttműködés, tolerancia, kreativitás fejlesztése.

A pályázati összeget a projekt szakmai programjára, az ehhez szükséges eszköz- és vegyszerbeszerzésre fordítjuk, mely az előző év folytatása, szintén a természettudományos tárgyak tananyagaira épül, és a körülöttünk lévő anyagokkal foglalkozik a 6-osok szintjén. Az azonos életkorú, hasonló érdeklődésű gyerekek közötti folyamatos együttműködéssel interdiszciplináris és interperszonális kompetenciájuk észrevétlenül fejlődik. A tehetséggondozásban fontos szerepet játszanak a kötelező és kiegészítő tevékenységek, lazító programelemek: kísérletek, játékos feladatok, üzemlátogatások, Egészségnap, Családi nap, 2 napos tanulmányi kirándulás Esztergomba. A program már elkezdődött, de a kialakult járványügyi helyzet miatt néhány betervezett program megvalósítására eddig nem nyílt lehetőségünk. Reméljük ez változni fog a későbbiekben. 

(Pályázatíró és megvalósító: Dudásné Kovács Erika.)

                                                           

 

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram