önkéntes akció

Feltöltve: 2013. december 9.

72 óra kompromisszum nélkül

A 72 óra kompromisszum nélkül egy szociális önkéntes akció, amelyet a három történelmi keresztény felekezet (római katolikus, református, evangélikus) felkérésére az Ökumenikus Ifjúsági Alapítvány szervez, és amely a fiatalságot hívja közös összefogásra, hogy együtt tegyünk másokért, környezetünkért. Program elsődleges célja, hogy a fiatalok közhasznú tevékenységének széleskörű nyilvánosságot biztosítson, láthatóvá tegye az ifjúsági közösségekben folyó önkéntes munkát, növelje annak elismertségét és népszerűségét, valamint rámutasson, mire képesek a fiatalok, ha összefognak.

A kezdeményezés Németországból indult és 2002 óta számos sikeres projekt valósult meg a környező országokban is. Magyarország 2006-ban kapcsolódott ehhez a jótékony akcióhoz. Soltvadkerten az idei tanévben hirdette meg először iskolalelkészünk Győri Veronka ezt a lehetőséget, s most 3 osztály tett eleget e felhívásnak. A 2. a osztály Judák-Vas Anikó vezetésével a református idősek otthonába látogatott el. Őszi versekkel, énekekkel és saját készítésű ajándékokkal kedveskedtek az otthon lakóinak, akik nagy szeretettel fogadták ezt. A 3.c osztály Kárászné Németh Anita vezetésével az iskola területén gyűjtötte a szemetet. Az 5.b osztály Grószné Havasi Rózsa vezetésével a Vadkerti-tóra vezető utat hulladék mentesítette. Minden csoport nagy örömmel és lelkesedéssel teljesítette ezt az önként vállalt szolgálatot. Ahogyan Pál apostol fogalmaz Galatákhoz írt levél 6. fejezetében: „A jó cselekvésben pedig ne fáradjatok el…Ezért tehát, míg időnk van tegyünk jót mindenkivel.” A többi osztály is kedvet kapott ehhez a tevékenykedéshez, s jövőre biztos, hogy nagyobb létszámú gyereksereg fog bekapcsolódni ebbe az önkéntes munkába.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram