Pál írja: És imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek...

Feltöltve: 2023. január 27.
Rovat:

[Az igaz] olyan lesz, mint a folyóvíz mellé ültetett fa, amely idejében megtermi gyümölcsét, és nem hervad el a lombja. (Zsolt 1,3a)

Pál írja: És imádkozom azért, hogy a szeretet egyre inkább gazdagodjék bennetek ismerettel és igazi megértéssel, [...] és gazdagon teremjétek az igazság gyümölcsét Jézus Krisztus által Isten dicsőségére és magasztalására. (Fil 1,9.11)

Amikor Pál ezt a levelet írja, börtönben van. Sorsa bizonytalan, még az is lehet, hogy halálra ítélik, és kivégzik. Mégsem magával törődik, nem magáért imádkozik, hanem szeretett filippibeli testvéreiért. Azért könyörög, hogy gazdagodhassanak a szeretetben, Isten megismerésében, akaratának megértésében. Mert aki szeret az gazdag, szívében békesség van, aki szeret, annak Isten van a szívében, hiszen Isten maga a szeretet. Pál apostol imádsága arra tanít, hogy a legfontosabb, a legnagyobb érték, amelyet szeretteink számára kérhetünk, az, hogy gazdagodjanak a szeretetben, gazdagodjanak a hitben.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram