Pedig te, URam, az igazságot nézed...

Feltöltve: 2023. március 17.
Rovat:

Pedig te, URam, az igazságot nézed. (Jer 5,3a)

Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az. (Lk 16,10)

Mindennapjaink apróságai. Egy mosoly, egy kedves szó, egy ölelés, egy apró figyelmesség, vagy ezek ellenkezője egy fintor, egy durva szó, egy apró lökés, vagy figyelmetlenség. Mind mind apróságnak tűnik, de míg az egyik széppé teszi a napod, addig a másik, tönkre teszi. Az életünk ilyen apró dolgokból áll, ezek az apróságok tehetik a kapcsolatainkat széppé és tartóssá vagy éppen tehetik tönkre azokat.

A hitéletünk megerősödése vagy gyengülése is apróságokon múlik. Azon, hogy hogyan hallgatod meg a felolvasott igéket, az elcsendesedéseiden, imádságaidon. Nem attól veszíted el a hited, hogy ért valami hatalmas csapás, fájdalom, hanem attól, hogy már kevésbé figyelsz Istenre, szavai nem jutnak el naponta a szívedig. Egy-egy apró dolog és mégis milyen sok múlik rajta. Mint ahogyan Jézus is mondta: Aki hű a kevesen, a sokon is hű az, és aki a kevesen hamis, a sokon is hamis az.” Vagyis aki az imádságaiban, elcsendesedéseiben nem hűséges, nem kitartó, annak az egész hitélete is hamis.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram