Sokféle szándék van az ember szívében, de csak az ÚR tervei valósulnak meg...

Feltöltve: 2023. május 18.
Rovat:

Sokféle szándék van az ember szívében, de csak az ÚR tervei valósulnak meg. (Péld 19,21)

Amikor együtt voltak, megkérdezték tőle [Jézustól]: Uram, nem ebben az időben állítod helyre Izráel országát? Így válaszolt nekik: Nem a ti dolgotok, hogy olyan időkről és alkalmakról tudjatok, amelyeket az Atya a maga hatalmába helyezett. Ellenben erőt kaptok, amikor eljön hozzátok a Szentlélek, és tanúim lesztek Jeruzsálemben, egész Júdeában és Samáriában, sőt a föld végső határáig. (ApCsel 1,6-8)

Szeretünk előre tervezni. Sokan listát írnak, hogy mit kell elvégezniük a nap folyamán, vagy mit szeretnének csinálni a nyaralás alatt. Eltervezzük, milyen középiskolába, egyetemre szeretnénk menni, milyen házat, autót akarunk venni. Tervezni jó dolog és persze szükséges is. De mi van akkor, ha életünk még sem teljesen a terveink szerint alakul, ha Istennek más tervei vannak velünk? Csalódunk, mert változtatnunk kell és ez nehéz. Nehéz elengedni, amit elképzeltünk, amit tökéletesnek, jónak gondoltunk. Ezekben a helyzetekben képesek vagyunk megkeresni és meglátni a jót? Látjuk, hogy emberként mi csak tervezünk, de Isten tudja…. tudja, hogy mi szükséges a teljes, boldog élethez itt a Földön, ami nem más mint a Vele való szövetség.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram