Tájékoztatás 2022.01.20

Feltöltve: 2022. január 20.

Tájékoztatás

Módosult a járványügyi helyzetben alkalmazandó eljárásrend. Amennyiben az iskolában egy gyermek, tanuló esetében COVID-19 fertőzés igazolódik, az illető a járványügyi döntésnek megfelelően 7 nap karanténba kerül, melyről az eddig megszokott módon a járási népegészségügyi hatóság értesíti az érintetteket. 7 nap után a gyermek akkor jöhet iskolába, ha azt megelőzően már legalább 3 napja láztalan és a légúti tünetei megszűntek.

Három nap tünetmentesség esetén, a tünetek kezdetétől számított 5. napon végzett negatív gyorsteszt eredmény esetén az elkülönítés már feloldható.

Az érintett gyermek hiányzását a háziorvos, gyerekorvos kell, hogy igazolja. A három nap tünetmentességet, illetve az ötödik napon esetlegesen elvégzett gyorsteszt eredményét ezért a háziorvossal, gyerekorvossal egyeztetni kell! Nagyon fontos, hogy csak egészséges, tünetmentes gyermek jöhet iskolába!

A megfertőződött tanulóval egy osztályba tartozó tanulók közül azok, akik oltottak, személyesen vesznek részt az oktatásban, míg a nem oltott tanulók 5 napig karanténba kerülnek, ami alatt otthon tartózkodnak, és az iskola gondoskodik az előrehaladáshoz szükséges információk (így különösen a feldolgozott tananyag, a házi feladat) megküldéséről részükre. Az ily módon karanténba kerülő diákok nem számítanak hiányzónak, részükre ezért nem kell sem orvosi, sem szülői igazolás.

Az iskolánkra vonatkozó frissített járványügyi intézkedési terv az iskola honlapján itt olvasható.

A köznevelési intézményekre vonatkozó aktuális járványügyi eljárásrend teljes szövege az alábbi linkről érhető el: https://www.oktatas.hu/pub_bin/dload/kozoktatas/tavoktatas/Intezkedesi_terv_5_egyseges_szerkezetben.pdf

 

Továbbra is számítunk a szülők megértésére, együttműködésére!

Iskola vezetése

 

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram