Talán kevés ehhez az ÚR ereje?...

Feltöltve: 2023. május 30.
Rovat:

Talán kevés ehhez az ÚR ereje? (4Móz 11,23b)

Jézus mondja: Bizony mondom nektek azt is, hogy ha közületek ketten egyetértenek a földön mindabban, amit kérnek, azt mind megadja nekik az én mennyei Atyám. (Mt 18,19)

A mai Újszövetségi igénk a közösségről a közösség erejéről szól. Ez az igeszakasz két ember közösségéről beszél, két emberről, hiszen ez a legkisebb egység, mely emberek között létrejöhet. Egyetértésben lenni azt jelenti, megegyezik, összeillik, összhangban van, alkalmazkodik a másikhoz. Gondoljunk csak a barátságainkra, vagy a felnőttek a házasságra. Csak két ember kapcsolata és mégis milyen nehéz egyetértésben lenni, egyet akarni, a másikra odafigyelni, felelősséggel lenni egymás iránt. Viszont ha a közösségünk, a kapcsolataink alapja a Jézustól tanult szeretet, az általa kapott kegyelem akkor annak hatása van nem csak itt a földön, hanem a mennyben is. Mert ahol az egységre, a közösségre, az egyetértésre törekvés jelen van, ott jelen van Isten áldása is.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram