Tanévnyitó 2021/2022

Feltöltve: 2021. szeptember 1.

TANÉVNYITÓ 2021 / 2022

Céltudatosan a boldogulást jelentő célok felé

Tíz éve lett egyházi fenntartású az intézmény

 

Konok vagyok és kissé nyugtalan tán,

de a mindenség susog lelkem álmán,

s ha lázadozva tépem is a partot,

mindig tudom, hogy honnan,

merre tartok.”!

 

-          Milyen szép is lenne, s mennyire megkönnyítené a nevelő-oktató munkánkat, ha valamennyien úgy gondolkodnánk, s annak szellemében tevékenykednénk, ahogy Lengyel József papírra vetette. Tudatosan alapoznánk meg a jövőnket, s haladnánk előre a boldogulást jelentő célok felé – kezdte tanévnyitó beszédét Udvarhelyi Attila igazgató szerdán reggel. Köszöntőjében hangsúlyozta, csak partneri együttműködéssel lehetünk eredményesek, melynek alapjai a kölcsönös bizalom, az egymás iránti tisztelet, a szerepkörök elfogadása. A pedagógusok szakmai munkája és a szülői teendők elvégzése csak megfelelő harmóniában válhat a gyermekeink javára.

 Az iskola udvaráról a közel 600 fős diák- és tanár-társaság a templomba vonult, ahol az evangélikus püspök további egy évre megbízott iskolalelkésze, a bócsai László Lajos lelkész folytatta a tanévnyitót néhány biztató szóval. A nyolcadikosok minden elsős kisdiákot egy-egy Luther-rózsával díszített, az intézmény hivatalos ünnepi nyakkendőjével ajándékoztak meg. Emellé a Király Pékség által sütött ceruza alakú mézeskaláccsal lepték meg a legfiatalabb társaikat. Az idén tíz éve lesz egyházi fenntartású az iskola, mely évforduló kapcsán a Bibliából idézett, a tudást, lelkiséget és szeretetet átölelő gondolat lett a nevelő-oktató munka mottója: „Minden dolgotok szeretetben menjen végbe!” (1Kor 16,14) 

 Az új tanév kezdése egy új beruházás átadásával is bővült. Iskolánk fenntartója jóvoltából közel 80 milliós fejlesztés valósult meg a nyáron. Falbontással, burkolatcserével megújították az ebédlőt, az 1-4. évfolyamosok által használt „D” épületrészt, és a hozzá tartozó kerékpár tároló udvart. Megszépültek a tantermek, a közösségi terek. Az iskolai nevelési programban nagy változás az idén nem várható. Egyedül a hétfői áhítatok ideje került korábbra. Így minden diáknak hétfőn reggel fél 8-ra kell az iskolába érkeznie, ahonnan együtt vonulnak át a templomba.

 Az alapfokú művészetoktatás keretében kerámia, grafika, színjáték, dráma, fotó, hegedű, gitár és társastánc tanszakokra lehet még jelentkezni.

A teljes igazgatói tanévnyitó beszéd itt olvasható.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram