Tanulmányi kirándulás Pécsett

Az NTP-INNOV-22-0238 pályázatnak köszönhetően 2023. 05. 20-án lehetőségünk nyílt a természettudományos tehetséggondozó szakkörösökkel Pécsett, egész napos tanulmányi kirándulás keretében a gyönyörű város nyújtotta lehetőségeket felfedezni.

A szakköri programhoz kapcsolódóan a Zsolnay Múzeumban foglalkozás keretében a porcelángyártásról hallhattunk és foghattunk kézbe alapanyagokat és kész termékeket, megtekintettük a gyár díszműveit kronológiai sorrendben, stílusirányzatok, tervezők szerinti csoportosításában, majd tervezhettünk kerámiákra díszítőelemeket.

A Bányászati Múzeumban a szakma fortélyaival, nehézségeivel ismerkedtünk meg, majd új ismereteinket foglalkozás keretében, játékosan hasznosíthattuk, amikor rögtönzött vezérigazgatónkat érveléssel kellett meggyőzni a bánya fejlesztéséről vagy bezárásáról.

Lelki feltöltődésünkre a Szent Péter és Szent Pál Székesegyházban és a Gyertyaszentelő Boldogasszony templomban (Dzsámi) nyílt alkalmunk jól felkészült idegenvezetőink segítségével.

A kirándulás levezető, lazító részében a város zajától mentes, tiszta környezetben, a lenyűgöző mecseki erdőségben található Mecsextrém akadálypályáit vettük be.

                                                                                                          (Dudásné Kovács Erika)

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram