Téríts magadhoz, Uram...

Feltöltve: 2022. október 13.
Rovat:

Téríts magadhoz, Uram, és mi megtérünk, tedd újra olyanokká napjainkat, mint régen voltak! (JSir 5,21)

De amikor megjelent a mi üdvözítő Istenünk jósága és emberszeretete, nem az általunk véghez vitt igaz cselekedetekért, hanem az ő irgalmából üdvözített minket újjászülő és megújító fürdője a Szentlélek által. (Tit 3,4-5)

A keresztény teológiában az egyik legfontosabb szó az üdvözülés, mégis igazán sehol nem találunk rá pontos meghatározást. Az egyik megfogalmazás szerint: az élet beteljesedésének állapota, az örök boldogság. A másik főleg az ószövetségi írások szerint a bajból a veszedelemből való szabadulást jelenti. Ezek alapján az üdvözítő az, aki ebben segít, aki mindezt adja, mert nem a cselekedeteink által üdvözülhetünk, hanem a hitünk által. Isten emberszeretete jelent meg Jézus életével és halálával. Hozzád is Ő hozza közel, megtapasztalhasd ezt a szeretetet, mely elcsitítja a haragot, elnémítja a gyűlöletet és megszünteti a békétlenséget.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram