„Ti azonban, szeretteim, épüljetek szentséges hitetekben, imádkozzatok a Szentlélek által,...

Feltöltve: 2024. február 20.
Rovat:

Ezt mondta az Úr Illésnek: „De meghagyok Izráelben hétezer embert: minden térdet, amely nem hajolt meg Baal előtt…” (1Kir 19,18)

„Ti azonban, szeretteim, épüljetek szentséges hitetekben, imádkozzatok a Szentlélek által, tartsátok meg magatokat Isten szeretetében, várva a mi Urunk Jézus Krisztusnak irgalmát az örök életre.” (Júd 20–21)

A mai újszövetségi igénk Júdás leveléből származik, de ez a Júdás nem a Jézust eláruló Iskárotes Júdás. Ma is sokan vagyunk azonos keresztnévvel, így nem kell csodálkozni, hogy abban az időben sem volt ez másként. Levelének célja pedig az volt, hogy rendet teremtsen a fejekben. Ha körül nézel a Világban láthatod, hogy vannak hírek és álhírek, vagyis olyan hírek amik azt a célt szolgálják, hogy zavart keltsenek, az embereket egymás ellen fordítsák. Jézusról is sokan, sokfélét mondtak, így a kor gyülekezetének tagjai is megzavarodtak a valósság és a hamis információk között. Ezért Júdás felhívja a figyelmüket és ez által a mienkket is, hogy a legfontosabb dolog a szoros kapcsolatunk Istennel, stabilan állni és megmaradni Isten szeretetében, akkor képesek leszünk minden tévtanításnak, álhíreknek ellenálni és meglátni a káoszban is az igazságot.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram