Ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá,...

Feltöltve: 2022. december 8.
Rovat:

Mindazok az izráeliek, férfiak és asszonyok, akiket a szívük arra ösztönzött ..., adományokat hoztak az Úrnak. (2Móz 35,29)

Ti magatok is mint élő kövek épüljetek fel lelki házzá, szent papsággá, hogy lelki áldozatokat ajánljatok fel, amelyek kedvesek Istennek Jézus Krisztus által. (1Pt 2,5)

Képzeld el, hogy a ház, templom építéséhez szükséges téglák külön-külön helyen lennének és várnánk, hogy valahogy egymás közelébe kerülnek és magától felépül a ház. Valahogy így volt ez az elmúlt időszakban, amikor a suli, az ovi, a munkahely online volt. A közösség építőkövei külön megvoltak, de nem tudtak összekapcsolódni. Ahhoz, hogy a kövekből egy közösség, gyülekezet létrejöjjön, működjön, te magad is kellesz. Hozzá kell adnod a saját személyiséged, véleményed, energiáid. A mai igénk erről beszél. A közösségről, melyben élő kő kell legyek, hogy építsem és formáljam azt.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram