Tihany túra

Feltöltve: 2021. november 15.

Tihanyban túráztunk

 

Június 5-én a SKDSE a járványügyi szabályok betartása mellett túrát szervezett Tihanyba a természetet és túrázást kedvelő felső tagozatos gyerekeknek.

-          Alig vártuk, hogy a járvány miatti bezártságot kicsit a hátunk mögött tudhattuk.  Mindannyian vágytunk már a szabadba, a társaságra. Így aztán nem volt meglepő, hogy nagyon gyorsan megtelt a busz, így nem volt kérdés, hogy menjünk-e. Tihany és környéke ezernyi látnivalót kínált. Jártunk a Barátlakásoknál, majd a dombtetőre kiérve gyönyörű panoráma tárult elénk: egyszerre láttuk a Balatont, a Külső- tavat és a Belső- tavat is. Ezután a Visszhang- dombról hatalmas „Soltvadkert”-et kiáltottunk együtt, jól megijesztve az arra sétáló turistákat. A Tihanyi apátságot kívülről csodáltuk meg, majd egy kis szabadidő következett. Délután elmentünk az Aranyházhoz, felmásztunk a sziklák tetejére, majd a Belső- tóban megmártóztattuk lábainkat és pihentünk egy kicsit. Persze nem maradhatott el a kánikulában az sem, hogy a Balaton vizét is kipróbáljuk (térdig lehetett bemenni). Minden látványosságról az 5.A osztályos diákok érdekességeket olvastak fel, a velem túrázó kolléganők pedig kiegészítették ezeket hol földrajzi, hol történelmi tudnivalókkal, melyet ezúton is köszönünk – zárta élménybeszámolóját Mihókné Rácz Renáta, a DSE elnöke.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram