„Uram, […] egyedül te vagy a föld minden országának Istene, te alkottad az eget és a földet!” (2Kir 19,15b)

Feltöltve: 2024. június 3.
Rovat:

„Uram, […] egyedül te vagy a föld minden országának Istene, te alkottad az eget és a földet!” (2Kir 19,15b)

„Nincs különbség zsidók és görögök között, mert mindenkinek ugyanaz az Ura, és ő bőkezű mindazokhoz, akik segítségül hívják őt.” (Róm 10,12)

Ez tetszik, az nem. Ez ízlik, az nem. Ő szimpatikus, ő nem. Őt szeretem, de őt nem.  Vele beszélek, de vele biztos nem. Mióta ember él a földön válogat. Szeretünk szelektálni, ítélkezni. Ez emberi vétségünk része, sajnos még keresztényként is. Pedig Jézus épp ennek ellenkezőjére tanít. Pál apostol is ezt a jézusi szándékot erősíti levelében, melyet egy nagyon vegyes római közösségnek írt: „Nincs különbség zsidók és görögök között, mert mindenkinek ugyanaz az Ura”. A zsidók is és a pogányok is a romlottság állapotában voltak és Isten kegyelmére, bocsánatára szorultak. Mindannyiankülönbség nélkül. Ma sincs ez másképpen. Mindenkinek egyformán szüksége van Isten kegyelmére. Nincs különbség közöttünk. Bocsánatot szerezni pedig egyedül csak a hit által lehetséges, úgy, hogy segítségül hívom Istent, hiszek benne, vallást teszek róla.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram