[Uram,] erős vára vagy a nincstelennek, erős vára a szegénynek a nyomorúságban,...

Feltöltve: 2023. október 11.
Rovat:

[Uram,] erős vára vagy a nincstelennek, erős vára a szegénynek a nyomorúságban, oltalom a zivatarban, árnyék a hőségben... (Ézs 25,4)

Mert életünk folyamán szüntelen a halál révén állunk Jézusért, hogy Jézus élete is láthatóvá legyen halandó testünkben. (2Kor 4,11)

Mindenki életében vannak kisebb nagyobb nehézségek. A kisebbeket gyorsan átvészeljük, néha viszont hatalmas hullámok keletkeznek életünk tengerén. Ilyenek lehetnek például a betegségek, munkahelyi, iskolai kihívások, családi problémák. Ilyenkor barátok ismerősök, gyakran mondják: Most légy erős! és te is ezt hajtogatod magadnak: Erősnek kell lennem! Ki kell bírjam! Túl kell élnem! Ez így igaz. De hogyan? Honnan lesz erőm, amikor gyenge vagyok, amikor elhagy a tested minden ereje, amikor csak sírni kellene? …..

Egyszer csak valami történik, újra teszel-veszel, újra van lendületed, látod mit kell csinálnod, a fájdalom enyhül. Mi történt? Hiszen nem te tettél semmit. De Isten igen. Szentlelke munkálkodott, erőt adott, gyógyított. Mert Ő „oltalom a zivatarban, árnyék a hőségben” Ezt tapasztalod meg ilyenkor.

Friss híreink

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram